PDA

View Full Version : "Can't Place Wall"


KayT01
14th Aug 2011, 7:12 AM
When trying to place a foundation I get the message "can't place wall" :blink: it will let me place every spot around where i want to place the foundation but that one spot. anybody know what the problem could be?? :cry:

Mootilda
14th Aug 2011, 4:20 PM
Here are some suggestions:

1) Try typing the cheat "moveobjects on" before placing the foundation. Be sure to turn it off afterward.

2) There may be a stuck object. You can use the Stuck Object Remover at MATY to clear the tile. Here's a link:
http://www.moreawesomethanyou.com/smf/index.php/topic,1609.0.html

After installing the CC, run your game and you'll find a box (yellow?) in buy mode under Misc / Misc. Take the object and place it on the tile that you're having problems with. Then, delete the object.

3) If neither solution works, then there may be a stuck vertex object. These are special objects which are stored on the grid points of the lot, rather than inside of the tiles. Examples are fence post lights. The lot package has a special record (VERT) for these objects, and the only way to fix this problem is to remove that record from the lot package using SimPE. This is a relatively safe operation; it will not delete the objects, just the data which blocks placement of objects.

If you are comfortable using SimPE, just backup your save game and then open the lot package in SimPE and delete the VERT record.

If you are not comfortable doing this, let me know. It will take me a while to get you some more detailed instructions.

Reference: http://www.modthesims.info/showthread.php?p=3041293#post3041293 (Post # 2373)

KayT01
14th Aug 2011, 7:18 PM
Thank you so much!! It work, there were some butterflys in my way lol

Mootilda
14th Aug 2011, 8:04 PM
Solution #2 worked? Great!

KayT01
15th Aug 2011, 6:16 PM
Yes it was solution #2. I had already tried #1 before i asked for help.

HannahKsit
9th Sep 2011, 3:05 AM
:Pint: Yes it was solution #2. I had already tried #1 before i asked for help. thanks i got it now :)

Monika364578
24th Sep 2011, 4:11 AM
Here are some suggestions:

1) Try typing the cheat "moveobjects on" before placing the foundation. Be sure to turn it off afterward.

2) There may be a stuck object. You can use the Stuck Object Remover at MATY to clear the tile. Here's a link:
http://www.moreawesomethanyou.com/smf/index.php/topic,1609.0.html

After installing the CC, run your game and you'll find a box (yellow?) in buy mode under Misc / Misc. Take the object and place it on the tile that you're having problems with. Then, delete the object.

3) If neither solution works, then there may be a stuck vertex object. These are special objects which are stored on the grid points of the lot, rather than inside of the tiles. Examples are fence post lights. The lot package has a special record (VERT) for these objects, and the only way to fix this problem is to remove that record from the lot package using SimPE. This is a relatively safe operation; it will not delete the objects, just the data which blocks placement of objects.

If you are comfortable using SimPE, just backup your save game and then open the lot package in SimPE and delete the VERT record.

If you are not comfortable doing this, let me know. It will take me a while to get you some more detailed instructions.

Reference: http://www.modthesims.info/showthread.php?p=3041293#post3041293 (Post # 2373) soulution #2 is great thankss :)